En una major part són una reiteració de les propostes que no va acceptar el PSOE quan estaven al govern.

El BLOC-Compromís de Vilallonga ha presentat les esmenes al pressupost municipal del 2013. Aquestes són, en una part important, reiteració de les peticions que va reclamar en el seu moment quan estava al govern i que el PSOE es va negar a introduir.

En aquest sentit, senyalen que les seues propostes van en la línia de dotar un “fons d’ocupació” per a treballs temporals amb més de 63.000 euros, ja que esta és una de les principals preocupacions dels veïns. Proposen també  -donat que la Generalitat ha eliminat el Bono Llibre- la creació d’un “Banc de llibres” en cada centre escolar de forma que es pogueren aprofitar en successius cursos acadèmics. De la mateixa forma, es proposa l’ampliació de la dotació per al “xec escolar “ de l’escoleta municipal –convocatòria que va posar en marxa l’any passat la regidoria del Bloc-Compromís- i la posada en marxa d’un “Programa d’oci de la joventut” a fi de dinamitzar activitats els cap de setmana al municipi.

En matèria d’infraestructures es torna a proposar l’àmpliament demandat “asfaltat del pàrquing de Sant Llorenç” que és una actuació reclamada per gran part dels veïns d’eixe barri que fins i tota han arreplegat més de 500 signatures. Una altra proposta és la que fa referència a la “millora dels parcs infantils” i en este sentit proposen que el sòl dels “columpis” es substituisca per material elàstic que evite danys en les caigudes dels menors.

Falta la meitat del pressupost municipal en la documentació posada a disposició del públic

En relació amb el procés de participació ciutadana per a elaborar els pressupostos el Bloc- Compromís saluda la iniciativa, encara que tractant-se dels pressupostos de 2013, arriba tard. Adverteixen també que en la documentació que s’ha facilitat a les associacions i entitats a través de la pàgina web, falten la meitat dels documents que integren el pressupost municipal, i, entre altres, no figura l’estat d’ingressos: “És el que té governar a base d’idees prestades i de forma precipitada per a tapar en realitat la incapacitat de l’alcaldia per negociar en nou mesos els pressupostos amb qui ha d’aprovar-los: els regidors de la corporació” ha senyalat el portaveu del grup Bloc-Compromís.

En eixe sentit, senyala el seu escepticisme de què el PSOE siga capaç d’arribar a acords donat que l’alcalde no té cap relació amb el portaveu del PP –de fet, aquest darrer ha portat a l’alcalde als tribunals per proferir-li exabruptes en el plenari i en la ràdio–, i als seus ex-socis del Bloc-Compromís no els parla per haver-li criticat públicament l’enxufisme després d’haver acomiadat a gent de la plantilla.