Aquest actitud torna a posar de manifest el caràcter autoritari i gens flexible de l’alcalde i obliga el BLOC-Compromís a votar en contra.

El darrer plenari aprovava provisionalment, amb els únics vots favorables del PSOE, el pressupost de l’Ajuntament de Vilallonga. Des del BLOC-Compromís es va votar en contra de la proposta davant la negativa de l’alcalde a sotmetre debatre i votació les 7 esmenes que presentava el nostre grup en el plenari.

La presentació d’esmenes a un determinat assumpte del plenari és un dret bàsic i essencial de qualsevol regidor en exercici de les seues funcions. Aquest mecanisme –previst a la llei i absolutament comú en qualsevol Ajuntament– permet que els regidors proposen modificacions a un determinat punt. La negativa a debatre-les, en un alcalde que vol presumir d’elaborar uns pressupostos participatius, no fa si no posar de manifest el talant i actitud intransigent, i en este cas, a més a més, vulneradora dels drets de participació bàsica dels regidors.

Les nostres esmenes, sintetitzaven aquells aspectes que consideràvem essencials i que l’alcalde s’havia negat a introduir als pressupostos. Així, proposàvem la dotació d’una partida per convocar el “bono llibre”, i les ajudes complementàries de “bono menjador”, l’asfaltat del pàrquing de l’ermita, la millora del “sòl dels columpis” o la dotació de l’estratègia mediambiental, entre altres. Tal i com ha senyalat el portaveu del BLOC, “altres Ajuntaments com Benirredrà o Miramar tenen convocatòries de bono llibre com les que ací proposàvem nosaltres, però el PSOE de Vilallonga ha preferit gastar-se eixos diners en la nòmina d’un nou encarregat d’obres amic de l’alcalde i que a més a més va entrar  per enxufe”.

L’elaboració d’un pressupost nou ve a reconèixer que la posició contrària del BLOC el passat juliol estava justificada

D’altra banda, el BLOC-Compromís senyala que l’elaboració d’un nou pressupost diferent al que va se sotmès a debat i votació el passat mes de juliol, no ve si no a “reconéixer que la proposta original no era bona i estava plena de mancances”. En definitiva, que el vot negatiu del BLOC-Compromís –que va comportar que l’alcalde expulsara els nostre regidors del govern– estava justificat.

Des del BLOC-Compromís celebren que “l’alcalde haja baixat un poc del burro” i haja elaborat uns pressupostos diferents. I en aquest sentit, destaquen que “almenys gràcies al vot negatiu en aquell moment, s’ha aconseguit que s’elaboraren uns nous pressupostos en els que figura una partida reclamada pel nostre grup per a la posada en marxa d’un pla d’ocupació dotat amb més de 63.000 €”.