L’alcalde socialista manté també guardat el llibre “Vilallonga, Història i Geografia d’una vila de la Safor”, d’Abel Soler, per què no li agrada el títol que li ha posat l’autor.

Els dos regidors del Bloc-Compromís a Vilallonga, Santi Alberca i Alfred Giner, van aprofitar la presència del president de la Diputació D. Alfonso Rus al municipi inaugurant el nou pont amb Ador per a agrair-li la reedició del llibre La Vall de la Safor de l’escriptor local Josep Mascarell i Gosp . Aquesta obra que tracta sobre diversos aspectes de la història del poble, fou editada l’any 1977 i es troba esgotada des de fa 25 anys.

El llibre ha estat reeditat gratuïtament per la Diputació en el marc dels actes que es celebraren l’any passat per commemorar el 400 aniversari de la Carta Pobla en una iniciativa liderada pel que ha estat regidor de Cultura, Santi Alberca, durant els dos darrers anys fins que es va trencar el pacte de govern el passat estiu.

Els exemplars del llibre reeditat foren entregats a l’Ajuntament el passat mes de juny i des d’eixa data es troben guardats amb pany i clau als baixos de la biblioteca per ordre de l’alcalde. Quan diversos veïns s’han interessat per adquirir el llibre, des de l’Ajuntament se’ls ha respost informant-los del número ISBN.

En este context, el regidors del BLOC-Compromís aprofitaren la visita del President de la Diputació per criticar una actitud com la de l’alcalde socialista, que no fa sinó obstaculitzar l’accés a la cultura, cosa que diu molt poc del seu tarannà.

El llibre Vilallonga, Història i Geografia d’una vila de la Safor, d’Abel Soler, continua guardat per què a l’alcalde no li agrada el títol que ha posat l’autor.

Així mateix, els regidors aprofitaren l’acció per tornar a criticar la decisió de l’alcalde del municipi, Enrique Llorca, de mantindré guardada l’edició del llibre Vilallonga, Història i Geografia d’una vila de la Safor, d’Abel Soler. Com és sabut, la citada obra es troba també en dependències municipals sense que es distribuïsca per ordre del senyor alcalde. Aquest argumenta que no està d’acord amb el títol que li ha posat l’autor del llibre, Abel Soler, i reclama que es modifique perquè passe a titular-se Vilallonga-Villalonga, Història i geografia d’una vila de la Safor.

L’obra —editada i enquadernada des del pasat mes de juny— està escrita íntegrament en valencià i fa servir la forma històrica Vilallonga.

Des del BLOC-Compromís senyalen que esta actitud és una mostra de l’interés per la cultura de la primera autoritat municipal. El mes gros és que l’alcalde, a banda d’obstaculitzar i posar entrebancs a la realització d’este estudi durant el període en què va durar el pacte de govern, va donar el vist i plau a la factura i la va abonar en desembre de 2012, sense obrir la boca ni preocupar-se per llegir el llibre que l’autor de la investigació havia realitzat.