La decisió de l’alcalde d’alliberar els exemplars de La Vall de la Safor es produeix deu dies després que els regidors del Compromís comunicaren la situació al propi President de la Diputació.

En el plenari d’este dimarts l’alcalde de Vilallonga, el socialista Enrique Llorca, va anunciar que finalment ha decidit “autoritzar” que es distribuisca el llibre de “La Vall de la Safor” entre els veïns del municipi. Cinc mesos després que la Diputació entregara a l’Ajuntament els exemplars de la reedició d’esta obra, publicada per primera volta l’any 1977, l’alcalde socialista ha decidit que es repartisca a través de les comissions festeres durant les properes setmanes.

La decisió es produeix després de molts mesos en què veïns, entitats culturals i grups polítics reclamaren infructuosament que es distribuirien els llibres. Finalment, i després que fa deu dies el propi president de la Diputació tinguera coneixement d’esta situació, l’alcalde ha decidit permetre la seua distribució. Com és conegut, els regidors de Compromís aprofitaren que D. Alfonso Rus es va desplaçar a Vilallonga a una inauguració per fer-lo sabedor de la incomprensible actitud de l’alcaldia amb una obra literària reeditada per la Diputació.

La iniciativa de reeditar esta obra sobre la Història del poble va ser impulsada per la regidoria de Cultura quan l’ostentava el regidor de compromís Santi Alberca, en el marc de les activitats dutes a terme per commemorar el 400 aniversari de la Carta Pobla.

Des del Bloc-Compromís saluden que finalment l’alcalde haja entrat en raó i lamenten l’espectacle que ha donat amb decisions tan poc raonables com aquesta.

L’altre llibre de Geografia i Història sobre el poble, continuarà tancat sine die per ordre de l’alcalde

Pel que fa a l’altre llibre Vilallonga. Geografia i Història d’una vila de la Safor continuarà tancat amb pany i clau tal i com va repetir ahir al plenari donat que està “totalment en desacord amb el títol que li ha posat l’autor”. L’obra, impresa i enquadernada, es troba guardada en dependències municipals i l’alcalde va reiterar que “mentres ell siga alcalde no es distribuirà un llibre que en la portada posa el nom del poble en valencià”. El llibre, escrit en valencià, fa servir la forma genuïna valenciana del topònim “Vilallonga” en tota l’obra, també en el títol. L’alcalde afirma que dins del llibre li té igual, però que a la portada troba inacceptable que no figure la denominació que ell vol.