Al nostre butlletí hem explicat que una de les raons principals del PSOE per trencar el pacte de govern fou que els criticàrem la política de personal i, en particular, la creació d’una nova plaça d’encarregat d’obres quan mesos abans s’havia estat tirant treballadors al carrer.

En relació amb esta qüestió, ací vos deixem la notícia que va aparèixer en l’edició digital de “Las Provincias” en febrer de 2012. En aquell moment (11 mesos abans de contractar al nou encarregat d’obres, que recordem, suposa una despesa anual de més de 26.000 euros) l’alcalde de Vilallonga deia que l’Ajuntament «no puede ir dando trabajo a todo el mundo». I anunciava «que su gobierno se ha propuesto rebajar el gasto en personal» per la qual cosa «tendrá que prescindir al menos de 10 personas más».

Al mes següent d’estes declaracions es va aprovar el Pla d’Ajust i diversos treballadors, tant de la brigada d’obres com d’altres àrees, foren acomiadats. Una part d’estos comiats va acabar “com Camot”: l’Ajuntament va haver de readmetre’ls perquè els Jutjats els va declarar il·legals. Per tant, l’estalvi no va poder ser el previst.

Per acabar-ho d’arreglar, l’alcalde, als pocs dies de rebre la sentència anterior, va contractar el nou encarregat d’obres. Curiosa manera de “rebajar el gasto en personal”.

En definitiva, es va tirar al carrer a gent no per reduir despesa i estalviar, sinó per fer lloc, substituir i posar a d’altres més amics. 

Comprendreu que nosaltres, des del Bloc-Compromís, ens sentírem profundamen decebuts i enganyats el dia que coneguérem que s’havia contractat a esta persona —contra la que no tenim res personal—. D’haver sabut que eixes eren les intencions reals de l’alcaldia, no haguérem recolzat mai una pla d’ajust que va suposar que diversos veïns, treballadors de l’Ajuntament, perderen el seu lloc de treball.

L’Ajuntament ha de ser la casa del poble, i no un cortijo particular.

http://www.lasprovincias.es/v/20120202/safor/villalonga-puede-pagar-sueldos-20120202.html