Es troba tancat en la casa de cultura des del passat mes de juliol per ordre de l’alcalde. Podeu veure una galeria d’imatges a la pàgina de Facebook.

llibrevilallonga

Diverses entitats culturals i veïns de Vilallonga s’han concentrat hui dissabte davant la casa de cultura per demanar la distribució dels exemplars del llibre Vilallonga. Geografia i Història d’una vila de la Safor de l’historiador Abel Soler.

Amb esta iniciativa reivindicaven el dret de qualsevol veí a adquirir l’obra editada fa més de mig any i que no poden llegir per què l’alcaldia, fins ara, ha prohibit la seua distribució.

Acompanyats pel so del tabal i la dolçaina i amb una irònica pancarta en la que es feia al·lusió als “163 dies de captivitat” han demanat la “llibertat per al llibre” davant les portes de la casa de cultura, reconvertida, segons els convocants, en “presó” dels exemplars de l’obra des del passat mes de juny.

El llibre Vilallonga. Geografia i Història d’una vila de la Safor és una obra realitzada amb motiu del 400 aniversari de la Carta de Poblament, celebrada en l’any 2012 i que fou entregada pel seu autor a l’Ajuntament ara fa tot just un any.

Les peticions de particulars i veïns dirigides a l’Ajuntament durant estos mesos per adquirir exemplars del llibre han estat infructuoses.

La polèmica pel títol, superada després que parlara l’autor amb l’alcalde.

llibrevilallonga2

En relació amb la polèmica pel títol –que utilitza la forma valenciana “Vilallonga”–, aquesta setmana Abel Soler –qui ha estat present en la concentració– s’ha posat en contacte amb l’alcalde per tractar de resoldre les discrepàncies que aquell havia manifestat en diverses intervencions a la premsa. La primera autoritat ha entés finalment les raons de l’autor per fer servir la forma cooficial valenciana “Vilallonga” donat que el llibre està redactat en valencià i eixa és la forma que es fa servir en tota l’obra.

Per tant, segons senyalen els convocants, ha desaparegut ja l’argument que ha fet servir l’alcaldia fins ara per no distribuir l’obra.

D’acord amb el manifest llegit en l’acte per Josep Tarrassó “no té cap sentit que en els temps actuals es posen obstacle a la difusió de la cultura. No és acceptable que hui en dia un alcalde prohibisca la difusió de cap llibre”.

A més a més, s’ha senyalat que “un llibre és per llegir-se, no per què estiga guardat en pany i clau en un despatx”.