Al darrer plenari celebrat aquesta setmana tornàrem a tractar el problema que hi ha amb el nou camp de futbol: resulta que una volta acabada d’instal·lar la gespa artificial, s’han adonat que quan redactaren el projecte es van “oblidar” de preveure que passava una línia de llum que creua una part de la parcel·la.

Ara, el camp de futbol no pot fer-se servir perquè obliguen a l’Ajuntament a soterrar o desviar prèviament eixa línia de llum que passa per damunt. I clar, el que no haguera costat un duro (fer un clot i colgar la línia) quan no hi havia més que un solar erm, ara costa, com a mínim 18.000 €.

L’Alcalde vol desviar la línia traslladant els postes de la llum als propietaris colindants. Estos no volen. I nosaltres veiem que fer una despesa per a una solució “provisional” —traslladar els postes— quan tard o d’hora s’haurà de soterrar perquè és una zona que s’ha d’acabar d’urbanitzar, no és la millor solució. Desviar la línia és gastar-se els diners públics dos voltes: ara i el dia de demà quan s’acabe d’urbanitzar l’entorn del camp de futbol que obligaria a soterrar-la.

Posats a gastar-nos diners per culpa de la falta de previsió, pensem que és millor soterrar ja la línia donat que el tros pel que passa no afecta al camp de gespa, si no només a un lateral de la parcel·la. Exigiria això sí, tombar una part de la tanca i tornar-la alçar. De pas, no estaria malament veure si se li poden demanar responsabilitats al redactor del projecte.

En resum, la falta de previsió en el projecte del camp de futbol, de moment, impedeix que puguem inaugurar-lo. Damunt, en el millor dels casos, va a costar-li al poble 18.000 euros addicionals als més de 500.000 euros invertits ja en el nou camp.

Mentres, l’alcalde ja té prou faena amb enredar amb el llibre i el seu “saluda“. Així va el poble.