L’Ajuntament de Vilallonga ha rebut la petició de l’Ajuntament d’Ador a fi d’aclarir les fites entre els dos termes municipals sobre les que hi ha discussió des de fa alguns anys. El procediment legal obliga a què es nomene per part dels dos plenaris una comissió paritària amb polítics i tècnics en representació dels dos pobles a fi d’examinar la petició i vore si és possible arribar a un acord. En cas què no s’arribara a cap acord, quedaria oberta la via judicial per a reclamar la modificació dels límits dels termes municipals i els Tribunals haurien de decidir.

La controvèrsia té orige en la urbanització de Montecorona, realitzada en terme municipal d’Ador però que va ocupar, quan es va construir, una part del terme de Vilallonga. La realitat és que vàrios xalets i vivendes es van alçar, d’acord amb el cadastre, sobre terme de Vilallonga classificat com a sòl rústic.

En el projecte de Pla General d’Ordenació Urbana de Vilallonga que es va sotmetre a exposició pública la legislatura passada, s’intentava regularitzar la situació de les vivendes i xalets construïdes sobre sòl que pertanyia al nostre terme municipal, i així es modificava la classificació d’este sòl per tal de legalitzar estes vivendes i que pogueren obtenir les llicències corresponents.

Des de la nostra web, vos anirem informant sobre com evoluciona este assumpte.

De moment, li correspon al plenari del nostre poble la designació dels representants del nostre poble en eixa comissió paritària entre els dos municipis.


Designació representant del plenari en la Consell Escolar

La llei estableix que els representants del plenari els trie, lògicament, el propi plenari. La lògica diu, per tant, que les propostes haurien de “negociar-se” o “parlar-se” entre tots els grups ja que el poble ha volgut que ningú no tinga majoria. Doncs bé, en el darrer plenari tocava triar el representant del plenari en el Consell Escolar. A votació se sotmetia la proposta unilateral de l’alcalde de designar a la regidora Mari Carmen Seguí. Des de Compromís no teníem especial interès en realitzar eixes funcions i la nostra intenció inicial era abstindre’ns  perquè la proposta havia estat, com vos diem, unilateral, sense preguntar ni tan sols que ens semblava. Però el PP va plantejar allí que ells volien estar presents al consell escolar. I l’alcalde va respondre de forma habitual en ell, que les “propostes al plenari les fa ell i punt”. I que allí només es votava si es triava a qui ell deia i a ningú més. Podeu vore-ho al vídeo.

Davant eixa classe de resposta, inapropiada, i que una volta més mostra el seu tarannà gens dialogant i un pèl massa autoritari, decidírem votar en contra. No ens agraden eixes formes per al nostre poble. Si finalment no haguera eixit endavant la proposta de l’alcalde, s’hauria vist obligat, almenys, a negociar la proposta i a dependre que, amb eixos fums de gran capità, no va a cap lloc, ni ell, ni l’Ajuntament que en teoria vol dirigir. Probablement haguera acabat eixint triada la mateixa regidora, i inclús, si les formes foren altres, amb el nostre vot. Però així, no.

Del que feu el PP en la votació teniu que preguntar-li-ho a ells.

Vos contem açò per què hui ens ha sorprès la notícia al web de l’Ajuntament sobre esta qüestió, i hem volgut fer esta xicoteta explicació complementària ja que l’alcalde com és habitual no conta la història completa. Ja sabeu de l’apreci que ens té la primera autoritat i les cartes d’amor que ens escriu en forma de “bando”… En fi, que no li agrada massa que tinguem criteri propi i que no ens callem davant aquelles coses que no ens semblen bé. De totes formes, millor, així ho hem explicat ací.