Vos informem de la proposta que acaba de fer la Diputació a l’Ajuntament del nostre poble: una volta inaugurat el nou pont que connecta la carretera d’Ador amb la de Gandia la Diputació vol deixar de fer-se càrrec del tram vell de carretera. El tros que va cap a Potries està en bon estat, però el que va cap a Ador deixa molt que desitjar: el pont vell l’han arreglat “per fora” però requereix un manteniment continu ja que té molts anys, la carretera és molt estreta i no té andana, l’asfalt no està en bon estat, en algun tros està vora riu i és possible que pluges fortes puguen danyar els talussos..

En fi, que la Diputació, amb la finalitat de llevar-se el mort de damunt, vol que l’Ajuntament es faça càrrec del manteniment d’aquesta via i cedir-li-la al poble. A canvi, en compensació per les despeses, li ofereix construir una redona (una més, per si no teníem prou) a l’entrada del poble enfront dels “patinets”. Ací vos deixem els quatre avantprojectes que ha elaborat la diputació perquè pugueu consultar-los:

proposta 1, proposta 2, proposta 3, i proposta 4.

La construcció de la redona suposaria traslladar un centenar de metres la parada de l’autobús, també la dels taxis, eliminar en eixa zona les places d’aparcament, i en alguns dels projectes, els arbres que hi ha ahí.

Des de Compromís per Vilallonga coincidim en el que ens diuen alguns veïns: que si la Diputació té diners i vol gastar-se’ls en el nostre poble podria invertir-los millor en altres actuacions més necessàries, com per exemple l’asfaltat del pàrquing de “Cais” que molesta molt als veïns tant per la polseguera que alça com pel fanguer intransitable en què es converteix quan plou, o no?