La veritat és que estem curats d’espant, i és difícil que el Sr. Llorca ens sorprenga, però hem de reconéixer que l’home, cada dia, se supera més.

La darrera és la carta que podeu llegir ací (Carta als proveïdors) i que l’alcade ha dirigit, sense despentinar-se un pèl dels que no té, a tots els proveïdors de l’Ajuntament als quals no ha pogut pagar les factures que li deu del 2013. Per què no les ha pogut pagar?… Doncs, perquè l’any passat el Sr. Alcalde va fer una sèrie de contractacions sense crèdit pressupostari (vos sona d’alguna cosa…no?). Bé, les normes estableixen que, en eixos casos, a l’exercici següent eixes factures passen pel plenari i aquest aprova el seu pagament.

Enguany, en el mes de gener l’alcalde va portar al plenari eixes factures del 2013 per a què li les aprovàrem. Nosaltres —i també el PP— li preguntàrem per què no estaven en eixa relació les tres factures que faltaven: la de l’impressor i el maquetador del llibre d’història, i la del transportista del llibres de “la Vall de la Safor”. Resposta de l’alcalde: per què no vull. Tots els grups de l’oposició —la majoria de regidors del plenari— vam votar perquè quedara damunt de la taula el punt per a què s’incorporaren les factures que faltaven i així aprovar-ho al següent plenari. Al plenari ordinari del mes de març, l’alcalde torna a posar en l’ordre del dia eixe punt i… no incorpora cap les factures. Tots els regidors de l’oposició li tornem a dir el mateix. Ell, erre que erre.

En el plenari ordinari del mes de maig, torna a portar el tema per tercera volta. Ara, ja accepta posar la factura del transportista, però no les altres dos. Nosaltres i el PP li tornem a dir el mateix: que volem pagar totes les factures no només les que li done la gana a ell. I que si el problema de la factura del llibre era que no hi havia crèdit, es troba exactament en la mateixa situació que les altres factures que hi havien allí.

En les tres ocasions li hem preguntat en públic en el plenari a la secretària: ¿Es poden incorporar ARA eixes factures i el tema s’acaba ja? Resposta de la secretària: “Sí, no hi ha cap problema. Només ha de voler l’alcalde” (Podeu voreu als vídeos dels plenaris).

Als proveïdors, no els conta tot açò, és clar. Els diu que Compromís i el PP hem deixat el tema damunt de la mesa “por razones que todavía no alcanzo a comprender”. Creu este senyor que manipulant i tergiversant la veritat va a algun lloc. Si els proveïdors no han cobrat, no és perquè Compromís i PP no vulguem, com veieu. “Las razones” per les que no han cobrat estes empreses es poden resumir en una: l’arbitrarietat d’este senyor que només actua a impulsos viscerals i dedica totes les energies —ja ho veieu— no a solucionar problemes en el poble, si no a crear-los, a augmentar-los, i a generar enfrontaments innecessaris. Curiosa manera de treballar pel poble.

Eixe és l’element que tenim d’alcalde.