El PSOE de Vilallonga va portar al plenari del passat dia 29 de juliol, com punt en l’ordre del dia, la “creació del Consell Agrari Local”. Allò sorprenent és que aquest òrgan ja estava creat des del 1996, i que quan va prendre possessió l’actual corporació municipal, en juny 2011, tots els grups polítics designaren els seus representants. A més a més, el PSOE —que ostenta la delegació d’agricultura des de l’inici de la legislatura—, li correspon l’exercici la presidència d’aquest Consell Agrari Local.

L’alcalde, davant l’evidència que no tenia sentit debatre i votar la creació d’un òrgan que ja existia, va proposar es fera “una votació simbòlica, per a impulsar-lo”, digué l’home, que no sabia per on eixir. Posats a impulsar-lo, podien haver-lo convocat alguna volta en tres anys, i de pas, dur alguna proposta. Davant la falta de rigor i serietat que posava de manifest la iniciativa, no va tindre més remei que retirar la proposta. Per acabar-ho d’arreglar li demanàrem a la secretària si podia llegir la proposta d’acord que es pretenia votar i la dona va dir que “la carpeta estava buida” i que només tenia la referència de l’acord que es va prendre en el seu dia quan es va crear. En fi, tot un poema. I un exemple de com funciona el govern municipal.

En qualsevol cas, des del grup municipal de Compromís volem vore la cosa positiva de les coses. Almenys ha servit per a què el grup socialista descobrisca, als tres anys de legislatura, que té un representant en el Consell Agrari Local i que damunt li correspon la presidència.

Ànim!

Us deixem els documents com a prova:

a) Plenari del 30 de juny 2011 i  b) Orde del dia plenari últim 29 juliol 2014.