Com molts coneixeu, les associacions del poble (agrupació musical, futbol, etc.) han estat tot el 2014 sense cobrar les subvencions que reben de l’Ajuntament. La raó que donava el govern municipal del PSOE per a negar-se a abonar-les, era que no podia fer-ho perquè “el pressupost de 2014 no estava aprovat” i que, per tant, era “il·legal” pagar-les.

Ara bé….resulta que altres Ajuntaments amb el pressupost també sense aprovar i prorrogat (Tavernes de la Valldigna i Oliva) SÍ pagaven sense problema les subvencions a les entitats i associacions dels seus pobles (moros i cristians, bandes de música, etc) i així els ho férem saber al plenari de juliol.

Com que l’alcalde i el PSOE es negaven a fer efectius estos pagaments, els partits de l’oposició presentàrem cadascun una moció demanant que s’abonaren les subvencions a les associacions. Compromís va presentar la moció que podeu consultar ací. El PP també ho feu. El PSOE va ser l’ÚNIC PARTIT que no va voler presentar cap proposta en este sentit. Malgrat això, quan va arribar l’hora de votar la moció….. el PSOE va votar a favor!! Com quedem? No deien que era il·legal pagar les subvencions?

La raó de l’alcalde per a no abonar-les no era una altra que fer-se la víctima, i responsabilitzar així als altres grups, quan res d’això és cert:

a) Una, perquè conforme s’ha comprovat SÍ es podien abonar les subvencions a les associacions. Només calia voler-ho fer.

b) Dos, perquè si el pressupost de 2014 no estava aprovat era què l’alcalde no l’havia portat al plenari fins el mes de juliol de 2014 (la llei obliga a fer-ho en octubre de l’any anterior).

En resum, les subvencions no es pagaven perquè NO VOLIA L’ALCALDE. Ell preferia fer “xantatge” barroer a la resta de grups, dient-nos que si no li aprovàvem el seu pressupost, no pagava a les associacions i ens tiraria la culpa. Que  amb la seua actitud estiguera  perjudicant directament a les associacions i entitats culturals i esportives del poble, li donava igual.

Com veieu, una altre embolic de la primera autoritat. Al final el pressupost NO es va aprovar en juliol però les subvencions SÍ que s’han pagat, després d’aprovar-ho el plenari a proposta de l’oposició.

El PSOE es dedica “a fer política”, a malmetre i a enganyar, en lloc de solucionar els problemes del poble. Nosaltres, no, dediquem els nostres esforços a fer propostes en positiu. I afortunadament, el veïnat pot vore qui treballa pel poble i qui no.