Criticàvem  al nostre darrer butlletí que l’alcalde havia comprat a la seua botiga d’Oliva (vid. declaració de béns) “Llorcasa Esports S.L.” impermeables  per a la brigada d’obres de l’Ajuntament i balons per a la cavalcada de reis per 935 € (vid. factura).

Esta forma d’actuar, a banda de la censura ètica que mereix —els polítics no poden aprofitar-se del seu càrrec per a fer negoci— vulnera les normes que regulen, en les administracions públiques, l’obligació dels responsables públics d’abstindre’s quan hi ha un conflicte d’interessos entre el seu càrrec i els seus negocis particulars. Res d’això feu ací l’alcalde.

Diu l’article 28 de la Llei 30/92 que “les autoritats […] s’abstindran d’intervindre […]” quan tinguen “interés personal en l’assumpte”. Afegeix aquest article que “la no abstenció en els casos en què procedisca donarà lloc a responsablitat”.

A més a més, la Llei 5/2006 senyala que “hi ha conflicte d’interessos quan s’intervé en decisions relacionades amb assumptes en els que confluïsquen a la volta interessos del seu lloc públic i interessos privats propis, de familiars directes  o interessos compartits amb terceres persones”.

En definitiva, la llei prohibeix rotundament contractar als polítics amb si mateixa, a fi d’evitar que miren pel seu benefici enlloc de mirar per l’interés de l’Ajuntament. I de fet, un veí ens advertia d’una cosa en la que no havíem caigut: el preu dels impermeables. Efectivament, hem trobat a internet impermeables reflectants com els que l’alcalde ha comprat a la seua botiga a un preu….. significativament  inferior.

A l’Ajuntament li han costat 75 € (IVA inclós) cadascun dels 10 impermeables (vid. factura) i…… nosaltres els hem trobat per internet a 52’27 € euros (IVA inclós) cada unitat. Com veieu, a la botiga de l’alcalde, més car.

Ací teniu l’enllaç on venen impermeables a 52’27 €: http://www.epiformes.com/industria-ignifiga/alta-visibilidad/parkas-agua-alta-visibilidad?product_id=3893

Resum: un mal negoci per a l’Ajuntament, però un bon negoci per a la botiga de l’alcalde.

Posats a fer compres en botigues de fora del poble, no estaria malament que consultaren en internet les ofertes abans de fer cap comanda. No trobeu?