La setmana passada l’alcalde cessava al nostre regidor de Compromís com a Tresorer de l’Ajuntament. Per què? L’alcalde Enrique Llorca argumentava que per “deixadesa de funcions” ja que, des del moment en què va trencar el pacte de govern, va prohibir que poguera acostar-se a l’Ajuntament per realitzar les seues tasques fora de l’horari administratiu, és a dir, entre setmana, entre les 8 i les 15 hores, quan sap que a eixes hores el nostre regidor està treballant.

Fins que l’alcalde va trencar el pacte de govern, quan calia signar qualsevol document, bé la secretària, bé altre administratiu avisaven al tresorer per telèfon i li deixaven a l’Ajuntament la documentació a fi que de vesprada o el cap de setmana passara i signara els documents. Així havia estat sempre, i no només en esta legislatura, sinó també en totes les anteriors. I no hi havia hagut cap problema. Des què va trencar el pacte ha estat signant el document el tresorer substitut ja que l’alcalde impedia al nostre regidor fer-ho.

Aleshores, ¿per què l’alcalde va prohibir que el Tresorer poguera fer les seues funcions per la vesprada (quan no coincideix amb el seu treball) o el cap de setmana?

La resposta és molt senzilla: no vol testimonis de les tropelies que està fent. I sap que nosaltres no ens callem davant les il·legalitats que veiem amb factures i amb contractacions irregulars a familiars de l’alcalde o a coneguts.

El tresorer accedeix a totes les factures, contractes i nòmines, i l’alcalde intentava per tots els mitjans impedir-ho i dificultar-ho. Així i tot, hem estat accedint a la informació.

La darrera volta que no ens hem callat, ha estat quan fa uns dies denunciàvem a esta web que l’ajuntament estava comprant impermeables a la botiga de l’alcalde, sense abstindre’s en l’expedient, i damunt més cars que a internet (http://goo.gl/E9MbxN).

Ens contaven que esta informació havia tret a l’alcalde de les seues caselles, i que l’home estava que bufava. Eixe, i no altre, és el problema. Per què si no, cessar a un tresorer si no és perquè NO AGRADA el que està fent?

En el plenari de la setmana passada encara li durava el cabreig a l’alcalde, i els assistents pogueren comprovar el cabàs d’improperis que amollà als dos regidors nostres. Curiosament, no va obrir la boca per donar cap explicació del que l’havia fet enfadar: la denúncia de la compra d’impermeables a la seua botiga d’Oliva a preu més car del que hem trobat a internet. Ni “mu”.

Als polítics “en mando” no els agrada que faces públic les misèries de la seua gestió. I aquest és el cas. Voldrien que férem oposició silenciosa, sense obrir quasi la boca, conforme fa el partit popular, però nosaltres no tenim res que amagar.

No ens callàrem al seu moment quan denunciàrem que, al mateix temps que estava tirant a gent de la brigada d’obres al carrer, enxufava al seu company de la candidatura del PSOE i el nomenava encarregat o cap de la brigada.

O quan denunciàrem que se n’havia anat a Oliva, a buscar al seu germà electricista, per a què fera uns treballs per a l’Ajuntament.

O quan havia substituït a l’empresa de prevenció de riscos laborals per contractar a la d’un familiar.

O quan denunciàrem que es substituïa a l’advocat de sempre per posar a la germana d’un membre del PSOE del poble. 

O quan hem denunciat que no estaven pagant-se les subvencions a les associacions del poble únicament perquè l’alcalde no volia, i que a altres pobles en la mateixa situació que el nostre (amb el pressupost prorrogat) sí que estaven pagant-se sense cap problema.

Així que estem molt satisfets de què ens hagen cessat. Senyal indubtable de què la nostra actuació no el deixa indiferent!