El PSOE ens ha fet cas i, tal i com va anunciar al darrer plenari a preguntes nostres, enguany pagarà les subvencions i deixarà d’utilitzar-les políticament a les associacions per amagar la incapacitat de negociar uns pressupostos amb la resta de regidors. Com sabeu, els exercicis anteriors el PSOE es negava a abonar les subvencions per què segons l’alcaldia “era impossible” al “no estar el pressupost aprovat“. 

Ara bé, el que per al nostre alcalde era una il·legalitat insalvable i gravíssima, a d’altres Ajuntaments com Tavernes de la Valldigna, Oliva o Gandia —amb el pressupost prorrogat igualment i amb plans d’ajust econòmic aprovats— no suposava cap obstacle per pagar estes ajudes. És que les lleis són diferents per al nostre poble? No.  El que és diferent és el govern municipal. Ací hem comprovat com l’alcalde es dedicava a fer política amb les subvencions a les associacions, i als altres pobles es dediquen a treballar pel seu poble.

Després de denunciar esta incongruència (com vos deiem, a altres Ajuntaments amb el pressupost prorrogat sí que es pagaven les subvencions), i que es portara al ple una proposta per a què s’abonaren les subvencions, l’alcalde no va tindre més remei que abonar-les sense renegar. De repent, ja no era impossible ni il·legal. Això sí, en lloc de rebre les subvencions des del mes de gener, les associacions han hagut d’esperar al mes de setembre per la cabuderia de la primera autoritat.

En conclusió, des de Compromís per Vilallonga saludem que enguany el PSOE ens haja fet  cas i haja canviat de criteri: paga les subvencions i deixarà d’utilitzar políticament les subvencions a les associacions per amagar la incapacitat per negociar uns pressupostos amb la resta de regidors és una equivocació.