Rajoy diu que ja s’ha acabat la crisi, i pels fets i comportaments del nostre Ajuntament, ací sembla que estan totalment d’acord ell: és l’hora de tornar a lligar els gossos amb llonganisses. Com voreu més avall, hi ha despeses protocolàries (que s’han suprimit en altres administracions), despeses en activitats prescindibles, o contractacions a alguns proveïdors que fan la seua oferta més cara.. tot plegat, un bona mostra que, per al PSOE del poble, també s’ha acabat la crisi.

La Llei 19/2013 de Transparència i Bon Govern obliga a les Administracions a fer públics tots els seus contractes i a publicar-los al web: per què? Una de les millors armes contra la corrupció és la transparència. Els ciutadans han de poder saber en què i com es gasten els seus diners. El nostre Ajuntament, com que no és exemple ni d’una cosa (transparència), ni de l’altra (bon govern), no ho publica i la majoria de voltes ens posa totes les dificultats possibles perquè pugam accedir a esta informació.

Així que ací vos deixem, a tall d’exemple perquè ho pugueu consultar, la relació d’una part de les factures que ha pagat l’Ajuntament en els últims quatre mesos: moltes són serveis ordinaris que no plantegen cap problema però hi ha algunes que criden l’atenció, com:

a) El cost del llibre de festes d’octubre: 5.650’70 €. Vora 2.000 € més car que el que va costar fa dos anys. Per què? L’alcalde ha canviat d’impremta i el du a una de Bellreguard que fa el mateix llibre…. però més car. La raó: és més amic de l’alcalde.
b) 1.500 € en l’organització d’una partida de pilota.
c) 1.210 € gastats estos últims mesos en publicitat i propaganda: 726 € per a las Provincias, 363 € per al Levante i 121 € en cunyes ràdio.
d) 990 € en la picaeta de la lectura del pregó de festes d’octubre (mai s’havia fet, ni tan sols en el temps de vaques grosses, enguany però, és any electoral i ja sabeu, la crisi ja no existeix).
e) Els vora 12.000 € de la factura de l’enginyer de camins, B. Montserrat, (Hidrusa. S.L.) per fer el projecte del camp de futbol. Per cert, com es va adjudicar este contracte? A dit? Sense cap tipus de concurrència pública? No hi ha enginyers al poble? Preguntes sense resposta.
f) 386 € en menjars i convidades de l’alcalde a càrrec de l’erari municipal: (71 € picaeta + 165 € en dinars per a 11 persones sense justificar + 150 € en dinars alcaldes festes).

Com veieu, la crisi per al Rajoy i per al PSOE s’ha acabat. Des d’ací li donem una altra idea al nostre govern municipal: si sobren el diners podia, també, rebaixar-nos a tots la contribució, no trobeu?