En els últims quatre anys el rebut de l’aigua ha pujat a Vilallonga vora un 100% i molta gent ens pregunta com és això possible. Des de Compromís —ja que ningú més ho fa a l’Ajuntament— hem decidit informar al veïnat de la penosa gestió del tema de l’aigua per a què tot el món conega la veritat.

És un poc llarg, però val la pena dedicar 10 minuts a llegir amb atenció la informació que vos adjuntem ací.

Com recordeu, el PP va privatitzar la gestió de l’aigua potable el 2011 amb l’argument de què “es perdien molts diners”. La concessionària, l’endemà de fer-se càrrec de la gestió, va introduir una millora fonamental que li va evitar perdre diners: fer bé els rebuts. Resulta que l’Ajuntament s’estava “oblidant” durant anys i anys a l’hora de fer els rebuts de la meitat de conceptes que tenia aprovats en la seua ordenança.

Al seu torn, el PSOE, en el govern des del 2012, no ha fet cap pas per exigir responsabilitats a pesar de la gravetat del tema i de l’import del quebrant econòmic per a l’Ajuntament (aproximadament vora 350.000 € deixats de recaptar només en 4 anys). No només això, el PSOE, després de quatre anys d’haver-se privatitzat l’aigua, encara no ha dut a plenari, ni el Pla Director ni el Reglament del Servei tal i com està previst al contracte subscrit amb l’empresa el 2011, i que serviria per controlar la gestió que fa l’empresa d’aquest servei municipal.

Per a acabar-ho d’arreglar, la concessionària ha pujat els preus del clavegueram en el 2013, quan en realitat l’IPC —tal i com preveu el plec de clàusules— fou negatiu en eixe exercici i correspondria haver baixat el preu. L’Ajuntament del PSOE ni tan sols s’ha dignat a presentar al·legacions. Altres ajuntaments com Xeresa, sí que ho han fet i han aconseguit evitar l’increment que la concessionària volia fer en la part del rebut que grava el clavegueram.

a) Butlletí informatiu sobre el tema de l’aigua potable

b) Estudi de l’Ajuntament sobre l’aigua potable del 2008 amb dades d’explotació del servei.

c) Publicació corregint les tarifes quatre anys després d’haver-les aprovat.

d) Contracte amb la concessionària.

e) Al·legacions de l’Ajuntament de Xeresa.