Hui hem preparat dos infografies informatives sobre l’increment dels dos impostos més importants que paguem a l’Ajuntament: la contribució (o IBI) Urbana i Rústica. Sobre estos impostos l’Ajuntament té competència per pujar-los i/o per baixar-los. I com podeu vore, a hores d’ara, l’Ajuntament ingressa cada any, 233.333 € més del que ho feia fa només quatre anys. Si els ingressos s’han incrementat, caldria preguntar-se en quina proporció s’han ampliat també els serveis municipals, no?

En qualsevol cas, des de Compromís pensem que, igual que els salaris i nòmines estan congelats des de fa anys, l’Ajuntament hauria de ser conseqüent amb la situació econòmica que estem vivint, i de la mateixa forma que fan famílies i negocis, apretar-se el cinturó. Per això, des de Compromís proposem congelar i inclús rebaixar estos dos impostos, sempre garantint la prestació dels serveis públics municipals. Si no es fa res —com ha passat estos quatre anys—, cada exercici la contribució s’incrementa com a conseqüencia de l’actualització automàtica del valor cadastral dels immobles.

Ara bé, malgrat els increments de la contribució, este mes de febrer l’Ajuntament ha hagut de demanar un nou préstec de 300.000 €. Tal i com diu la pròpia resolució de l’Alcaldia que podeu consultar ací, ho ha hagut de fer “en vista de las tensiones de liquidez existentes”.

En fi, totes les contractacions, obres, i demés iniciatives frenètiques que estem veient en els darrers mesos i setmanes, costen diners. Uns diners que, pel que es veu, no tenim. I cal emprar-los al banc.