Ahir es va celebrar plenari i un dels punts de l’ordre del dia era la proposta d’aprovar la dedicació exclusiva de l’alcalde amb unes retribucions de 2.714 € (bruts) en 14 pagues a l’any (38.000 euros anuals) .

A l’Ajuntament de Vilallonga feia 16 anys que cap alcalde percibia salari per desenvolupar les seues funcions. En este cas, l’alcade Enrique Llorca, professor de cicles formatius de formació professional, proposava al plenari que se li aprovara una dedicació exclusiva per poder així demanar l’excedència i passar a cobrar de l’Ajuntament, ja que resultava precís –en la seua opinió– estar de forma permanent en la casa consistorial.

Proposta desestimada

Ara bé, l’absència de dos regidores del PSOE en el plenari va impedir aprovar aquesta proposta de salari per a l’alcalde, donat que des de Compromís -i també des del PP-, ens mostràrem en desacord amb la iniciativa i el grup de l’alcalde es va quedar en minoria sense vots suficients per treure-la endavant.

El nostre portaveu de Compromís Santi Alberca va explicar de forma detallada les raons per les que consideràrem que no està justificat ampliar ara la despesa en nòmines “quan en este mateix govern ha estat acomiadant a treballadors de la brigada i de l’escoleta en base a què la plantilla era desproporcionada i la despesa de personal era excessiva”. Així va afegir que per a Compromís “no és raonable que ara, de repent, el deute de l’Ajuntament ja no siga cap problema per ampliar la partida de nòmines i salaris.

Preocupació per la falta d’estabilitat

Des del grup municipal de Compromís observem amb preocupació la manca d’estabilitat i les dificultats per a la governabilitat que mostra l’actual equip a l’Ajuntament. En aquest sentit, apel·lem a la responsabilitat del grup majoritari socialista per resoldre les seues discrepàncies internes al voltant del reconeixement de dedicacions i nòmines i l’instem a superar les diferències i així concentrar les energies en treballar pel bé del poble.