Des de Compromís lamentem que la incapacitat de l’alcalde per resoldre les diferències i els problemes al sí del seu grup haja desembocat en un municipi ingovernable.

Recordem que és el segon govern liderat per Enrique Llorca que fracassa de forma estrepitosa. La legislatura passada amb Compromís i aquesta amb els seus propis companys de grup. Com és sabut, la negativa d’una part del seu grup a aprovar-li un sou ha desembocat en una crisi monumental de govern a la que l’alcalde ha respost amb més tensió, amb xantatges i falsetats —dirigint-se als proveïdors dient-los que no abona les factures perquè l’oposició no vol, quan l’únic òrgan competent per a fer-ho és l’alcaldia—, quan no recorreguent a l’insult i la desqualificació personal en els plenaris i pels bars del poble.

Des del nostre grup li advertim que així no va a cap lloc, i constatem que, en els 5 anys que porta d’alcalde, només ha fet que barallar-se amb uns i amb altres, generar enfrontament i divisió i el que és pitjor: consumir totes les energies en armar grenya enlloc de preocupar-se per obtenir subvencions, liderar projectes, i en definitiva, fer avançar el poble.

Des de Compromís li hem proposat negociar el pla d’inversions en el municipi i congelar la pujada del IBI després d’anys d’increments continus per aprovar el pressupost. Són demandes raonables front a les que només hem obtingut l’insult, la desqualificació i el xantatge. A tall d’exemple, no ha acceptat ni tan sols negociar la data del plenari de pressupostos, tot i que la majoria de regidors li demanàrem que es celebrara la setmana pròxima amb el ple ordinari del mes.