L’Ajuntament no contesta a la invitació per participar del programa.

El programa de promoció turística “Entre comarques” consisteix en un conjunt de visites organitzades a diferents municipis menuts, per donar a conèixer el seu patrimoni i la seua història. La iniciativa porta en marxa diversos anys a La Vall d’Albaida amb molt d’èxit, i enguany s’ha ampliat també a pobles de la nostra comarca de la Safor. Podeu consultar en este enllaç el programa: http://bit.ly/1QTMlV9.

La Mancomunitat de Municipis de la Safor, que coordina ací el projecte, va convidar als pobles que volgueren participar en aquest programa a inscriure’s. L’Ajuntament només havia de proporcionar un guia turístic, i el govern municipal només havia d’emplenar la petició descrivint breument la ruta turística que oferia al seu terme, i enviar-la per correu electrònic o fax. Podeu llegir ací la invitació que la Mancomunitat va enviar, també, al nostre Ajuntament. El nostre poble, malauradament, no participarà perquè ni va contestar a la invitació, ni va mostrar el mínim interés en sumar-se a la iniciativa.

Per contra, molts altres municipis veïns —Ador, Potries, Bellreguard, Simat, Oliva, Rótova, Beniarjo o Barx— no han dubtat en inscriure’s i enguany famílies i visitants podran visitar-los en un programa que mobilitza milers de persones, dóna a conèixer el patrimoni de les poblacions participants i genera turisme d’interior.

Vilallonga, malgrat ser un dels municipis amb un patrimoni natural i mediambiental digne de mostrar no hi participarà. Des de Compromís lamentem la falta d’interés de l’actual govern en la promoció del patrimoni del poble o en l’absència d’iniciatives —que venim reclamant des de fa temps— per a senyalitzar i netejar les nombroses rutes de muntanya.

El portaveu Santi Alberca, ha recordat que “passades les darrers eleccions municipals va acomiadar a la tècnic de turisme —contractada només uns mesos abans— i va desaparèixer de la nit al matí tot el que es feia en turisme”.

En este sentit, des de Compromís, instem al govern municipal a deixar de cremar energies barallant-se i criticant a uns i altres, i li demanem que es prenga amb interès i un poc de dedicació la faena que té encomanada, que és governar el poble. “Contestar a una carta” —ha senyalat Alberca— “no costa molt”. Molts pensem que “si hi haguera més dedicació en el dia a dia en el govern, i menys protagonisme i ganes de figurar, potser les coses anirien millor”.