Ahir, dimarts 29 de març, vam portar a plenari dos mocions que ens semblava de justícia presentar-les per al seu debat i la seua aprovació per part del plenari del nostre ajuntament.

La primera moció que vam presentar feia referència a la solidaritat en favor de les persones refugiades i en contra de l’acord signat dels membres de la Unió Europea (UE) amb Turquia. No podem restar quiets davant de tanta barbàrie que està succeint hui en dia a les fronteres de la nostra UE i l’actitud en contra de les persones refugiades. Fins i tot, són diverses ONGs les que han abandonat els territoris afectats per tal de no participar en aquesta injustícia.

Ací us deixem la nostra moció sobre el tema dels refugiats

L’altra moció feia referència a la repulsa més sincera al recurs d’inconstitucionalitat del Govern Estatal front les lleis del Dret valencià:

a) Llei 10/2007, de 20 de març, del Règim econòmic matrimonial valencià.

b) Llei 5/2011, d’ 1 d’abril, de relacions familiars (La Llei valenciana de custòdia compartida)

c) Llei 5/2012, de 15 d’octubre, d’Unions de Fet de la Comunitat Valenciana.

Entenem que aquestes lleis, aprovades per Les Corts Valencianes, no han de ser objecte de cap recurs inconstitucional i han de preservar la voluntat de tots els valencians per regir-nos amb els nostres propis mecanismes.

Ací us deixem la moció a favor del Dret civil valencià.

Hem de dir que les dues mocions van eixir per majoria en les dues votacions. Des d’ací volem donar les gràcies als regidors i regidores que ens van donar el seu suport.