Tots coneixeu que la primera autoritat ha estat molt ocupada en els últims mesos. Al cabreig perquè el deixaren sense “paga” a l’Ajuntament, cal afegir els seus embolics judicials: anant a declarar, advocats amunt i avall, bans i xerrades per bars i botigues posant a caure d’un burro a tort i dret.

Mentre, la resta d’alcaldes de la comarca (de Compromís, del PSOE o del PP) es dediquen en el seu dia a dia a treballar fort pels seus pobles, de forma callada i sense eixir en els diaris. Intentant rascar qualsevol subvenció per menuda que siga, mirant de defendre projectes per a què els seus municipis avancen, passejant-se —no per bars i botigues— sinó pels despatxos d’altres administracions, i posant en marxa noves iniciatives…

Per exemple: ací vos pengem el llistat que publicava la Diputació de València fa un parell de setmanes amb els pobles que han obtingut subvencions per a  activitats amb persones majors i per a la formació de la dona. Per molt que busqueu, no trobareu a Vilallonga.

Per què no està? No ha demanat cap d’estes subvencions. Veieu el que s’amaga darrere de tant d’insult i prepotència? Un grau d’incompetència molt considerable.

I una altra mostra d’esta manera de treballar: la setmana passada hi havia plenari i un dels punts de l’ordre del dia era sobre els “PPOS” (les subvencions anuals de la Diputació per a obres en tots els pobles). S’havien d’aprovar les obres o inversions a què volem destinar estes ajudes a Vilallonga.

L’alcalde estava empenyat en fer els seus projectes, la resta de regidors li demanàrem que es consensuara la relació d’inversions i el tema va quedar damunt la mesa. Ara bé, ací vos deixem una còpia de la “documentació” (per dir alguna cosa) que ens va passar l’alcalde amb els projectes a fer. La cal·ligrafia és de la primera autoritat municipal. Trobeu que és esta una forma seriosa de presentar una relació de projectes a la resta de regidors? Trobeu que és així com ha de treballar un ajuntament?

Per desgràcia, així funciona tot.