La llar dels jubilats, l’edifici multiús i les manipulacions de l’alcalde

El diari Las Provincias es feia ressò l’altre dia del conflicte que hi ha arran de la falta de llicències i incompliment de determinades normatives per part de l’Ajuntament en l’edifici municipal multiús.

Des de Compromís volem senyalar, primer que res, que tant les persones que fan ús de la “Llar dels jubilats”, com els usuaris de les nombroses activitats esportives que es fan en les diverses plantes de l’edifici, TENEN TOT EL DRET A FER SERVIR UNES INSTAL·LACIONS EN CONDICIONS ADEQUADES i que complisquen les normes. El responsable de mantindre este edifici és l’Ajuntament. I, tal i com passa en totes els pobles, ha de ser el primer en preocupar-se de què els seus edificis s’ajusten a les normatives que regulen els establiments i activitats públiques.

Igual que qualsevol bar o negoci del poble ha de complir unes normes, l’Ajuntament també ha de complir-les en les seues instal·lacions. De fet, hauria de ser el primer a fer EL QUE EXIGEIX ALS ALTRES.

D’altra banda, l’objectiu de les normes que regulen les activitats en els diferents establiments (insonorització, eixides de fums, plans d’evacuació, etc.) no és altre que, d’una banda, garantir el dret dels usuaris a disposar d’instal·lacions en condicions i, d’altra banda, dels veïns que estan a prop a conviure amb activitats en el seu entorn. CONVIURE, SÍ.

Perquè eixe és l’objectiu últim de les normes i les lleis: regular els drets i les obligacions de totes les persones per a garantir la convivència i el respecte als drets de tots i totes, el dret a disfrutar de l’oci en la llar del jubilats o a fer esports, i el dret del veïnat a viure i descansar en casa sense molèsties i sorolls.

I treballar per afavorir la CONVIVÈNCIA deuria ser el principal objectiu d’un alcalde. Malauradament, una volta més, prefereix fer demagògia, enfrontar a uns veïns amb altres, fer baralla, i malparlar per bars i botigues abans que treballar per conciliar posicions i resoldre problemes del poble.

Diu en el seu estil demagògic i manipulador que «no voy a consentir que se ataque a los más mayores, que cuentan con todo mi apoyo». Senyor alcalde: ningú ataca “los más mayores” del poble (faltaria més!) si no que critiquen al seu Ajuntament —i a vostè—, per NO complir les normes i PER NO RESOLDRE EL PROBLEMA.

La denúncia administrativa, com bé sap tot el poble, ha nascut d’uns veïns que viuen a prop i A TÍTOL PARTICULAR. I sabeu que ha fet l’alcalde des què van començar les queixes?

  • En els últims 10 mesos s’han presentat diversos escrits a l’Ajuntament sempre per part de particulars. Un alcalde que vol resoldre problemes podria haver parlat personalment amb els afectats, intercedir, apropar postures i informar de les possibles solucions. Ell no, es dedica a anar per darrere, pels bars i a tot aquell que vol sentir el seus romanços, dient-los que “volen tancar-vos la Llar dels jubilats”.
  • Ha filtrat als mitjans de comunicació la informació de què hi ha veïnat que ha presentat estes queixes a l’Ajuntament. Este persones s’han sorprès que, de sobte, els començaren a cridar els mitjans de comunicació preguntant-los pel tema, quan ELLS NO HAVIEN DIT RES i els ESCRITS NOMÉS ELS TENIA L’AJUNTAMENT. Què pretén? Generar embolics, amagant-se darrere.
  • Manipula la realitat intentant vincular a Compromís amb una denúncia d’uns particulars. Així, de pas, POLITITZA un problema que ERA I ÉS EXCLUSIVAMENT ENTRE PARTICULARS I L’AJUNTAMENT. Però així, de pas, TRAU RÈDIT POLÍTIC que, en el fons, ÉS L’ÚNICA COSA QUE LI INTERESSA I LI PREOCUPA.
  • La culpa del tot, segons l’alcalde la té el PP de Juan Ros que va obrir l’edifici fa 10 anys i “unes persones de Compromís”. Ell, que porta 6 anys governant (o millor dit “malgovernant”  barallant-se en tots) no és responsable de res. Alguna cosa podria haver fet, no?

No volem afegir més sobre esta polèmica i, una volta més, lamentem l’actuació de l’alcalde, que enlloc de resoldre els problemes es dedica a enfrontar a les PERSONES i a FER POLÍTICA.

I per últim, des de Compromís defensem el dret de les persones jubilades i dels usuaris de l’edifici multiús a utilitzar unes instal·lacions en condicions i que complisquen amb la normativa d’activitats i espectacles. I estem convençuts que açò ha de poder ser compatible amb els drets del veïnat que hi viu a prop, com passa a tot arreu. Entre tots, i  fent un esforç per comprendre les posicions d’uns i altres, segur que pot resoldre’s el conflicte o, com a mínim, posar solucions per arreglar els problemes que hi ha.

Des de Compromís estem per a sumar, per a RESOLDRE PROBLEMES, per a escoltar a uns i a altres. Per a tot això animem a l’alcalde a rectificar i buscar solucions enlloc de gresca. Compromís estarà sempre a disposició de veïns i la resta del govern per ajudar i acostar posicions.

Arxivat en: Economia i Ocupació, General, Temes, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *