Comencen les obres per asfaltar 14 places de pàrquing a Cais

Ja fa bastant temps que l’alcalde va presentar uns “pressupostos participatius” on, en teoria, alguns representants d’associacions, regidors i algun veí a títol particular —convocats tots de forma un tant anàrquica per l’autoritat municipal— “triaven” a mà alçada en una reunió a l’Ajuntament, quines obres fer el 2016 amb els diners del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) de la Diputació de València (per als qui no ho saben, les ajudes per a obres que obligatòriament dóna la Diputació cada any a tots els pobles en funció del número d’habitants).

En eixa reunió, una de les opcions més valorades va ser l’asfaltat del pàrquing de Cais. És una obra reclamada reiteradament pel veïnat del barri de Cais, així com pels pares i mares d’alumnes del col·legi Santa Ana. Tots ells es queixen de les molèsties que generen la pols o els tolls d’aigua quan plou. Per cert, ací podeu consultar “l’acta”, un tant particular, redactada de mà de l’alcalde i facilitada per ell mateix, on relacionava els projectes als que destinar les ajudes de la Diputació.

[Altres pobles, com Bellreguard, on governa Compromís i el PSOE, han posat en marxa també procediments de participació en l’elaboració dels pressupostos. Podeu consultar a través de la seua web (https://participa.bellreguard.net/) com ho fan i els formularis per participar. Com veieu, no cal anar molt lluny per vore on es fan coses amb professionalitat i serietat. El nostre govern municipal podia limitar-se a copiar el que fan bé altres pobles del costat. Eixiríem guanyant].

Dit açò, les obres es demanaren a la Diputació i podeu consultar en aquest enllaç (http://bit.ly/2vbwETt) com des del 29 de juliol de 2016 està aprovada l’obra de la 1ª fase del pàrquing de Cais (així com acabar l’estació del tren o posar imbornals en el C/ Forna).

Allò sorprenent és que, després de quasi un any d’estar concedida i aprovada esta ajuda, l’Ajuntament encara no havia començat a executar-la fins fa unes setmanes, tot i que els nostres regidors havien preguntat en diversos plenaris per l’inici de les obres.

I quina està sent la sorpresa quan hem sabut que només van a asfaltar-se 14 places d’aparcament!!! La resta, continuarà igual que estava: amb la polseguera i el fang —quan plou— habitual.

L’altre dia ens acostàrem a consultar l’expedient i l’alcalde ens va indicar que en 25.000 € sols dóna per a fer 14 places en una primera fase ja que es vol que quede “bonic” i no “que siga tot una taca negra d’asfalt”. Ara toca este tram només i, més avant, ja continuarem.

Des de Compromís per Vilallonga no compartim esta decisió. Ja en el seu  dia, i davant les objeccions de l’alcalde i algun regidor sobre la “viabilitat” d’asfaltar el pàrquing de Cais, aportàrem un pressupost d’una empresa en el qual per eixe import (25.000 €) asfaltava tot el pàrquing sencer.

És a dir, és viable asfaltar-lo amb el pressupost disponible. És cert que no serà una obra “bonica”, però és funcional, útil, i cobreix les necessitats que reclamen els veïns des de fa anys: que deixe d’alçar-se polseguera i omplint de pols les vivendes que estan en eixa zona, i que es puga utilitzar quan plou sense enfangar-se.

Des de Compromís insistim, a més a més, en què esta obra en tot cas és una infraestructura provisional perquè els terrenys sobre els que s’ubica hauran de ser urbanitzats el dia que es desenvolupe el PAI d’eixa zona, i serà en aquell moment en el qual tinga que donar-se una solució final i definitiva —i acord amb el planejament urbanístic— i que, a més, haurà de pagar-se amb les quotes d’urbanització dels propietaris afectats i beneficiats per eixe PAI.

En fi, asfaltar només 14 places no resol el problema: es continuaran amb el calvari de la pols, els tolls d’aigua i el fang.  Diners hi ha per a l’asfaltat de tot el pàrquing d’una sola vegada. I gastar-se més diners per fer-ho més “bonic” no té sentit perquè és una obra provisional fins que s’execute eixe PAI.

No seria més raonable asfaltar-ho tot d’una volta i resoldre el problema? No seria el més útil, pràctic i funcional? Nosaltres pensem que sí.

 

Arxivat en: General, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *