La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport va comunicar al nostre Ajuntament la setmana passada la delegació en el programa Edificant per adequar i ampliar les instal·lacions actuals de l’IES Vall de la Safor, amb una inversió total de més de 6 milions d’euros.

El projecte preveu construir i millorar les aules per a ESO i Batxiller, així com els nous espais docents per impartir un cicle de formació professional de la família d’indústries alimentàries, amb els seus laboratoris i materials específics.

Els nostres regidors a l’Ajuntament, Domingo Garcia i Vicent Ferrer s’han felicitat per aquesta magnífica notícia per al nostre poble “açò consolida Vilallonga com a subcapital d’interior de la nostra comarca, albergant la principal oferta educativa de l’interior de la Safor” han senyalat.  

Així mateix han indicat que este anunci demostra que les gestions i la insistència reiterada durant tota la legislatura amb la Direcció General d’Infraestructures Educatives i la pròpia Conselleria d’Educació, Cultura i Esport han donat el seus fruits. “Era una urgència que s’adequaren les instal·lacions de l’Institut de poble, ja que s’ha quedat menut en pocs anys i, a més a més, era necessari que s’aprofitara l’ocasió per actualitzar-lo i ampliar-lo amb cicles de formació professional que faciliten el treball i el futur dels nostres xiquets i xiquetes en el teixit productiu comarcal”.

“Hem estat pesats, ho sabem —han senyalat— però ha valgut la pena”. Alhora, han destacat també la tasca de l’Associació de Pares i Mares i de l’equip directiu del Centre.

“Des del primer moment, quan entràrem a l’Ajuntament tinguérem clar que açò era una prioritat. Quan arribàrem a l’alcaldia descobrírem que estava pendent per fer fins i tot la sol·licitud de l’Ajuntament a la Conselleria. Després s’han hagut de tramitar els estudis de necessitats que estigué fent la pròpia Direcció General i la Direcció Territorial. El Consell Escolar i el Plenari aprovaren la petició de la delegació fa uns mesos, i ara la Conselleria ha anunciat que ens autoritzen i fan la delegació. La propera legislatura des de l’Ajuntament haurem primer de licitar el projecte i després l’execució de les obres. Tenim feina per davant” han senyalat Domingo i Vicent.

Ara bé “tot i que és un pas important queda molta feina”. A partir d’ara, és tasca i responsabilitat de l’Ajuntament. I senyalen “per això és important que estigam nosaltres, per què si no passarà com en el tema del castell, que l’actual equip de govern de PP i Alícia Gomis no s’ho han llevat de les mans, tot i que deixarem l’expedient preparat”.

És una satisfacció —ha afegit Domingo Garcia— vore que la Generalitat destina una important inversió al poble “el PP de Zaplana i Camps es gastava el diners en regates de la Copa Amèrica i en Fòrmules 1, Compromís i el govern del Botànic se’ls gasta construint escoles i Instituts, o fent gratuïts els llibres text amb la Xarxa llibres, o en escoletes infantils gratuïtes a partir dels 2 anys per a tot el món”. S’està fent bon treball.