El PSOE vota en contra de totes les propostes de Compromís per als pressupostos municipals

Al darrer plenari de l’Ajuntament es sotmetien a debat i votació els pressupostos municipals per al 2017. No cal dir que els pressupostos són un dels acords més importants de tot el curs polític, perquè amb ells es decideix en què van a gastar-se els més de 3.000.000 d’euros anuals de l’Ajuntament.

El regidors de Compromís tenim clar que no ens hem presentat a les eleccions per a calfar la cadira i, igual que hem fet els altres anys, hem presentat les nostres propostes i esmenes parcials al pressupost. Si voleu consultar-les en detall ací vos deixem una còpia.

Enguany però, l’alcalde ha baixat del burro un poc i no ha tingut més remei que acceptar que Compromís té dret a presentar esmenes, a debatre-les i a votar-les (com passa a la resta d’Ajuntaments). L’home sap que la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia s’ha adherit al recurs que Compromís va interposat l’any passat on es demanava l’anul·lació dels pressupostos del 2016. Per als que no se’n recordeu, l’alcalde va decidir l’any passat que només el PP podia presentar esmenes i va prohibir que el nostre grup poguera passar a debat i votació les nostres propostes (ja sabeu, allí mana ell, com el capità moro d’Alcoi), i clar, com que això no és massa legal doncs ho duguérem al jutjat. Enguany, com déiem, l’home ha rectificat (alabat sia Déu!). És trist, però la primera autoritat, cabut com una rella, només deprén a base de “garrotades” judicials.

En les esmenes d’enguany, demanàvem dotar la partida d’inversions per a finalitzar el pàrquig de Cais, per a arreglar el clavegueram i les aigües pluvials de la pujà del Fielato, per a realitzar les obres d’accessibilitat a l’edifici de l’Ajuntament i així permetre l’accés a la primera planta de persones amb mobilitat reduïda; proposàvem també fer un pla d’igualtat al que està obligat l’Ajuntament, dotar una línia de subvencions de beques d’idiomes com fan altres Ajuntaments o incloure a la revista Bresca entre les entitats beneficiàries de subvencions. També demanàvem altres qüestions més tècniques a fi de garantir que els nomenaments de les borses de treball es facen com toca i que obligatòriament quede constància de la persona a la qual es crida, l’ordre que ocupa en la borsa el període per al qual se l’anomena…etc.

Des de Compromís ja avançàrem que estàvem disposats a donar el nostre suport o abstenció als pressupostos si acceptaven dotar la partida d’inversions, bàsicament. També vos hem de confessar que no confiàvem gens ni miqueta en què l’alcalde es dignara a negociar res, però pensàvem que alguna de les nostres propostes les acceptarien encara que fóra per a quedar bé de cara a la galeria…..Bé, doncs estàvem enganyats: el resultat fou que el PSOE NO va recolzar CAP de les nostres propostes. A totes les nostres propostes va votar que no. Totes li semblaven malament.

El moment més surrealista va arribar quan en la votació de les esmenes, el PP, les regidores del grup mixt i Compromís votaven a favor d’incloure a la revista Bresca entre les entitats que també tenen dret a rebre una subvenció. Enrique Llorca va defensar el vot totalment en contra. L’esmena, com vos dèiem va eixir endavant perquè la majoria de regidors (tots els grups menys el PSOE) van votar a favor.

Més enllà de l’anècdota (el tema és una qüestió menor i afecta només a 1.000 euros) la situació va tornar a posar en evidència la forma de governar i el caràcter inflexible de l’alcalde, i alhora, la poca autonomia de criteri del tres regidors del PSOE que encara li fan costat. El PP i el grup mixt votant a favor de què Bresca igual que la resta d’associacions tinguen una subvenció, i Juanjo Sanchis, Vicent Rocher i Mari Carmen Seguí, seguint les indicacions i instruccions del seu líder votant en contra! [Tot perquè l’alcalde està enfadat amb la Bresca perquè va publicar un article d’Abel Soler on el criticava per la seua actuació en el tema del llibre. I ja es podeu imaginar, Enrique tot seguit va demanar “esborrar-se de la Bresca” i es va posar fet un bou per publicar un article on se’l criticava com a alcalde]

Les altres esmenes no eixiren perquè només aconseguiren el vot favorable de les dos regidores del grup mixt. En elles demanàvem, per exemple, que els contractes de treball, nomenaments de la borsa de treball i pròrrogues estigueren fiscalitzats prèviament per la secretària obligatòriament, i que es comprovara sempre que es respecta l’ordre de la borsa de treball i que no se supera el temps màxim previst. Que el PSOE no estiguera d’acord amb açò ho entenem perquè els embolics i l’enxufisme en este tema són de llibre. Ara, que el PP s’abstinguera i permetera que no s’aprovara, no ho entenem, sincerament.

Pel que fa a la votació final el PP, com va fent els darrers anys, va recolzar que eixiren endavant els pressupostos amb la seua abstenció. A canvi de què, ho desconeixem perquè no ho digueren allí, i tampoc presentaren cap esmena o proposta seua. La veritat és que  allò més democràtic i transparent seria conèixer a canvi de quines propostes donen el seu recolzament al pressupost.

I poc més podem afegir, més que a l’endemà del plenari, l’alcalde estava tot enfadat perquè s’havia aprovat una esmena de Compromís que modificava parcialment el pressupost municipal i s’havia de dotar un pla d’igualtat, una línia de beques d’idiomes i la de la revista Bresca. En fi, així va tot.

Arxivat en: Economia i Ocupació, General, Pressupostos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *