L’Alcaldia de l’Ajuntament de Vilallonga ha notificat un canvi en la delegació de competències en matèria de personal i recursos humans que des de l’inici de la present legislatura ostentava la regidora Alicia Gomis, de forma que aquestes competències s’exerciran, a partir, d’ara per la pròpia Alcaldia.

La decisió s’ha pres amb el convenciment que és el millor per al funcionament de l’Ajuntament ja que esta és una àrea de caràcter transversal, donat que el personal i els recursos humans amb que compta cada àrea és una qüestió que afecta a totes les regidories. És per això que esdevé més útil i pràctic gestionar-ho de forma coordinada i amb criteris uniformes per a totes les regidories.

A més considerem que és una matèria que requereix de capacitat de diàleg i negociació. Si durant la legislatura passada foren nombrosos els pronunciaments dels tribunals en contra de l’anterior govern del PSOE per la forma que va tindre de gestionar estos assumptes -anul·lació de plantilla de personal, declaració d’improcedència de sancions contra treballadors, etc- , en l’actual, no es poden caure en els mateixos errors.

És per això que les recents sentències en les que s’invaliden algunes decisions d’esta regidoria en matèria de personal motivades per canvis de funcions de personal, així com el procés de selecció de la policia local que s’ha hagut d’anul·lar, no suposen un canvi en la direcció adequada que és el que este govern està compromés a realitzar, sinó a caure en els mateixos errors que es criticaven en la legislatura passada.

La gestió dels assumptes de personal requereix d’una màxima rigorositat i transparència, i la situació actual de confrontació, el que fa es reiterar-se en les mateixes errades que en la legislatura passada, on les animadversions personals estaven per davant dels interessos del poble i del propi Ajuntament.

La situació viscuda els darrers mesos, amb la convocatòria a oposició de les places de la policia local, que ha hagut d’anul·lar-se així com les sentències que han anul·lat decisions en matèria de trasllats de personal d’aquest Ajuntament, justifiquen que aquesta matèria passe a ser a gestionada per l’alcaldia directament.

Amb tot, hem d’agrair a la regidora Alicia Gomis el temps i l’esforç dedicat en desenvolupar la seua tasca tant en l’àrea de personal que ara deixa, com en les altres que porta i portarà endavant sabedors de la seua vàlua personal.

A Vilallonga el 2 de febrer del 2021

Domingo Garcia, Alcalde de Vilallonga