ALCALDIA DE L’AJUNTAMENT DE VILALLONGA

C/ Enginyer Rosselló, 1

Vilallonga

Vilallonga, a 16 de juny de 2022

Benvolgut Romà,

Acabem de rebre la teua comunicació en la que et dones per assabentat de les nostres renúncies a les delegacions que ostentàvem. Ens ha estranyat que en ella et sorprengues d’una suposada falta de motivació de la nostra decisió. Estranyats per què era més que evident el nostre descontent en com s’estaven portant les coses amb el tema de personal. Ho havíem parlat moltes vegades i, davant les nostres contínues queixes, ens trobàvem sempre amb una actitud molt passiva i conformista. Et vàrem reiterar les queixes, fins i tot en el darrer plenari, però la teua resposta sempre va ser la indiferència.

En tot cas, encara ens estranya més que afirmes desconéixer-los per què és públic i notori que ahir la premsa donava complit compte de la nostra decisió. T’adjunte un enllaç al web del nostre grup on relacionem algunes de les darreres decisions del govern que presideixes en matèria de personal, i que no compartim en absolut, algunes de les quals foren objecte de debat al darrer plenari (https://vilallonga.compromis.net/2022/06/14/lios-i-enredros-a-larea-de-personal/ ).

Al teu escrit, no obstant afegeixes un comentari que mereix una reflexió especial. Assenyales que nosaltres faltem al compromís i al pacte d’investidura subscrit. No és cert. En compliment d’eixe pacte et recolzàrem per a l’alcaldia que ara ostentes des de fa cosa d’un any. Ara bé, hem de puntualitzar que l’objectiu d’aquell pacte no era conforme afirmes “que durante dos años [cada] formación política disfrutara pacíficamente de la Alcaldía”. No. En absolut. L’objectiu del pacte de govern és servir de la millor manera els interessos generals del poble i el bé comú, qüestió aquesta que, en la nostra humil opinió, no s’està complint-se pel que fa a la gestió dels assumptes de personal. Una gestió caracteritzada pel conflicte permanent, la falta de transparència i capacitat de diàleg i la interferència de terceres persones al govern municipal. Una gestió que venim denunciant de forma reiterada, i sobre la qual t’abstens de prendre qualsevol  decisió. Així  t’ho hem fet saber personalment vàries voltes sense èxit abans d’eixir-nos del govern.

Malauradament, no comparteixes este objectiu, i prefereixes continuar confiant aquestes polítiques a persones que, en la nostra opinió, no estan complint el pacte al que arribarem, un pacte en el que allò important és el poble i les accions concretes que fem per a millorar-lo dia a dia. No cal que recorde que el teu propi company de candidatura, José Ripoll, va dimitir i deixar la seua acta de regidor precisament per decisions de l’àrea de personal.

Ben mirat, la meitat de les persones que començarem al govern aquesta legislatura hem abandonat o renunciat i tots per les mateixes raons. Alguna raó de fons hi haurà, no trobes?

Per a fer el que s’està fent no férem el pacte. L’objectiu d’aquest no és ser alcalde a qualsevol preu, sinó treballar pel bé del poble i per que les coses es facen millor del que es feien, i això exigeix exercir les responsabilitats públiques amb independència, criteri propi i objectivitat.

En tot cas, la nostra posició continuarà sent com sempre, constructiva i de suma en tot allò que beneficie el nostre poble, i crítica amb allò que no funciona bé.

Atentament,

Domingo Garcia i Vicent Ferrer